ʥ
Връзката и обмяната Ви на данни с този сайт са защитени
ı
ќ
Решете как ще се използват вашите данни. Виж настройките
ДетайлиQ
Български

Влезте или се регистрирайте във Вашия профил, за да се възползвате от всички удобства на онлайн магазина.

Вход
или
или създайте нов акаунт

Писалтелката Катя Антонова гостува в ДГ 72 на 01.04.2022г. /петък/

Þ30 март 2022, 17:47
Ғ246
ȭ
Съобщение

Във връзка с кампанията „Походът на книгата“ и отбелязване на Международния ден на детската книга (2-ри април) на 1 април в 72 ДГ бе поканена популярната българска писателка, автор на детски книги, Катя Антонова.

Тя е написала поредиците „Феята от захарницата“, Четиринайсет ванилии и половина„, “Агент ванилия в мисия „горска ягода“ и книгите „Двете Кралства“, „Рибка“, „Как си, Мечо?“, „Принцесешки истории и други необикновени случки“, които са любими за голяма част на децата. Срещата беше вълшебство. Децата рецитираха стихотворения, пяха песни и драматизираха от „Феята на захарницата“.

Последва интересен разговор, в който г-жа Антонова сподели, че е майка на четири деца – две момичета и две момчета. Тя, предизвика децата, като им задаваше въпроси, като например: Какво празнуваме на 2 април? Децата никак не бяха затруднени, защото отговориха, че се чества „Международният ден на детската книга“. Децата също задаваха въпроси на г-жа Антонова. Тя сподели с децата, че на 2-ри април 1805 г. е рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, който е създал едни от най-популярните приказки за всички времена – „Дивите лебеди“ (една от любимите приказки на г-жа Антонова), „Грозното патенце„, „Малката русалка“, „Снежната кралица“. Той е създател на един вълшебен свят, в който живеят поколения деца. И точно за вълшебства се говори и в книгите на Катя Антонова. Но не само за това. С прелистването на всеки лист от нейните книги, попадаш в забавни истории, можеш да се смееш от сърце, да се натъжиш, да си щастлив, да мислиш гениално, да сътворяваш вкусотии, да се научиш да работиш екипно, да разбереш какво е истинско приятелство, какви са различните емоции и качества на хората. С една дума, да ти е забавно, вълнуващо и интересно.

В края на срещата с писателката подари на всички деца от подготвителните групи по една тетрадка с изображението на вълшебната фея – Ванилия.

Скоро Катя Антонова ще изненада малките си почитатели със съвсем нова поредица - Зевс, която е илюстрирана от световно признатата детска, италианска илюстраторка Ана-Лаура Кантоне. А по повод Ванилия предстоят още изненади.

От екипът на 72 ДГ, с ръководство в лицето на г-жа Зографова, г-жа Антонова получи почетна грамота за специален принос и популяризиране на детската книга.

Целта на посещението на Катя Антонова е насърчаване и любов към книгите и четенето! Защото е важно от малки децата да осъзнаят полезността от четенето.

В този ден всички родители и близки на децата бяха предизвикани да се замислят и да направят вълшебен деня на децата си, като им разкажат някоя интересна приказна история.

Призивът беше да възпитаме децата ни да вярват във вълшебства, защото, който вярва, става свидетел на тях.     

Събитието беше уважено и от гости от район "Студентски" - заместник-кмет: инж. Атанас Горов, г-жа Ани Тодорова - началник на отдел "Образование, социални дейности, култура и спорт" и г-жа Елена Велева - главен специалист „Културни дейности“.

Предишни новини

adalize | MK1 v8.9.14 | RegNr. 18428 | webdesign Œ
v